facebooktwitteryoutube
in Ultimate Fighting - 10 Nov, 2014
by admin - no comments
Ultimate Fighting Championship-turnaus

Vapaaottelun ammattilasiläpimurto tapahtui 1990-luvulla, kun Yhdysvalloissa järjestettiin 1993 ensimmäinen Ultimate Fighting Championship-turnaus, UFC, jossa eri taistelulajien harrastajat ottivat mittaa toisistaan. Brasilialainen Royce Gracie voitti tuon ensimmäisen turnauksen, mikä ei ollut suuri ylläty, sillä Brasilialla on koko 1900-luvun jatkuneet perinteet eri taistelulajien välisistä otteluista.

Tällä hetkellä UFC:n huipulla ovat esimerkiksi ruotsalainen Alexander Gustafsson ja brasilialainen Anderson ”The Spider” Silva, joiden menetys on niin hyvä, että heidän kertoimensa ovat vedonlyöntisivustoilla, kuten Betssonilla aina hyvin alhaiset. Sarjan huippuottelijoista Jose ”Scarface” Aldo, niin ikään brasilialainen ottelija, ei ole hävinnyt yhtään otteluaan sitten vuoden 2005.

Ammattilaisottelussa, kuten UFC:ssä, eriä on kahdesta viiteen ja erän tyypillinen kesto on viisi tai kymmenen minuuttia. Ammattilaiset ottelevat käsissään vapaaotteluhanskat sekä suojinaan hammas- ja alasuojat. Paidan käyttö on miesten otteluissa yleensä kielletty ilman perusteltua kosmeettista tai muuta syytä, polvisuojien käyttö on luvallista ja vapaaehtoista. Tavallisesti kiellettyjä tekniikoita ovat hiusten repiminen, pureminen, silmien vahingoittaminen ja sormilukot sekä kaikenlainen sukuelinten vahingoittaminen. Koska ammattilaiset ovat taitavia huippu-urheilijoita, on ammattiottelu ammattilaissääntöineen turvallista.

UFC on suuri organisaatio, jonka promotoimia otteluita käydään eri puolilla maailmaa ja jonka ottelijat ovat kotoisin hyvin monenlaisista maista ja taustoista. Se tekee UFC-sarjan seuraamisesta hyvin mielenkiintoista ja jännittävää. Eri ottelijoiden erilaiset tekniikat ja sääntöjen puitteissa hyvin monipuolisiksi muodostuvat ottelut ovat erittäin viihdyttäviä. Kuten lajin englanninkielinen nimi paljastaa, kyseessä on monien eri kamppailulajien sekoitus ja lajista onkin pyritty luomaan mahdollisimman näyttävä, tehokas ja vaativa. UFC taas on luonut hyvät puitteet tämän mielenkiintoisen lajin seuraamiselle. Sen järjestämiä otteluita voi seurata livenä eri urheilukanavilla ja internetissä. Ottelijoihin voit tutustua UFC:n nettisivuilla.