facebooktwitteryoutube
in Ultimate Fighting - 23 Jan, 2015
by admin - no comments
Jon Jones

Jonathan Dwight Jones eli paremmin tunnettu Jon ”Bones” Jones on UFC (ultimate fighting club) kevyen raskaansarjan mestari. Voittaessaan tittelin 2011 Jon Jonesista tuli nuorin UFC-mestari. Hän on tunnettu epätavallisista potkuistaan ja iskuistaan, hänen ulottuvuuttaan pidetään harvinaisen hyvänä.

Jon Jonesin ura lähti käyntiin painijana, josta hän siirtyi vapaaotteluun. Jonesin sisarukset ovat myös menestyneitä urheilijoita ja vapaaottelun ammattilaisella tuntuu olevan kirjavan harrastustaustansa takia useita vahvuuksia, mahtava lyöntiulottuvuus, räjähtävää voimaa ja kehon äärimmäistä hallintaa. Yksi Jonesin parhaimpia puolia on kuitenkin peräänantamattomuus ja päättäväisyys.

Moni pitää Jonesia yhtenä vapaaottelun parhaimpana kilpailijana kautta aikojen, hän on itse kuitenkin kertonut katsovansa Anderson Silvan olevan edelleen lajin kuningas mutta pyrkivänsä nousemaan lajin parhaaksi kovalla harjoittelulla ja ottelemalla keskittyneesti. UFC:n pound for pound -listauksessa Jones on kuitenkin rankattu vuonna 2014 ykköseksi, listaus pyrkii arvottamaan kaikki kisaajat paremmuusjärjestykseen, huolimatta eri otteluluokista.

Jon Jones voitti äskettäin yhden sarjan kovimmista nimistä, Daniel Cormierin ja vahvisti omaa titteliään entisestään. Jonesin matalat kertoimet vedonvälitystilastoissa kertovat samaa, hän on yksi sarjan kovimpia nimiä, jolle ei tunnu löytyvän vastustajaa. Jonesin kannattajat ja vapaaottelun ystävät voivat seurata mestarin edesottamuksia Betsafen sivuston kautta ja ainakin tällä hetkellä rahojen likoon laittaminen Jonesin puolesta tuntuu olevan melko varma valinta.

Jones on tehnyt hyviä sponsorisopimuksia uransa aikana, viimeiseksi viime vuonna solmiessaan yhteistyösopimuksen Reebookin kanssa. Hän on myös ensimmäinen UFC-ottelija, joka on tehnyt maailmanlaajuisen sopimuksen Niken kanssa ja hänellä on myös oma kenkämalli, Jones edustaa Gatoradea ja MuscleTechiä. Jonesia on arvosteltu hänen tavastaan lyödä vastustajia silmiin ja arrogantista tyylistään, siitä huolimatta mies on yksi sarjan menestyneimpiä, ellei menestynein ja häneltä on odottavissa vielä paljon. Jones on syntynyt vuonna 1987 ja noussut jo nuorena yhdeksi maailman kovimmista vapaapainin ammattilaisista, jonka tulotaso on kivunnut sarjan korkeimpien joukkoon. Jonesin nousu vapaaottelun kirkkaimpien tähtien joukkoon on käynyt häkellyttävän nopeasti, vain muutaman kuukauden armottoman treenaamisen jälkeen vuonna 2008 hän siirtyi ammattilaisotteluihin. UFC:ssä huomattiin nuoren lupauksen kyvyt ja pian Jones oli ottelemassa maailman kovimpien seurassa, menestyksekkäästi.